Praktische tips over het nieuwe leerlingvolgsysteem
Heb jij alle functionaliteiten van het nieuwe leerlingvolgsysteem al ontdekt? Lees hier de tips om er nog meer uit te halen.
Heb jij alle functionaliteiten van het nieuwe leerlingvolgsysteem al ontdekt? Lees hier de tips om er nog meer uit te halen. De eerste reacties van jouw collega's zijn positief: veel gebruikersvriendelijker, snel alles terugvinden, makkelijk navigeren en een mooie vormgeving.
-
Tip 1. Zo kom je als mentor makkelijk met je leerling in gesprek
Een nieuwe functie in het leerlingvolgsysteem, zorgt voor betere (loopbaan)gesprekken met je leerlingen. Als je klikt op de naam van een leerling krijg je onder meer twee opties te zien: ‘voortgang volgen’ en ‘gesprek voeren’.
Klik je op ‘gesprek voeren’, link je door naar onderdelen van het loopbaandossier, waarover leerlingen al vragen hebben beantwoord. Denk aan hobby's, eigenschappen of competenties. Op elk onderdeel van het loopbaandossier kun je klikken om direct de antwoorden te zien. Daarbij zie je meteen suggesties van vragen die jij over dat onderwerp kunt stellen. Zo haal je meer uit je (loopbaan)gesprekken.
-
Tip 2. Bekijk het vanuit het oogpunt van de leerling
Zit jij als decaan in het stappenplan of ben je bezig met een nieuwe opdracht en wil je weten hoe de leerlingen de opdrachten zien? Dan klik je op het oogje en krijg jij direct in beeld wat leerlingen zien.
-
Tip 3. Bekijk snel welke leerlingen achterlopen
Als je inlogt, krijg je direct een overzicht van de leerlingen te zien die achterlopen in vergelijking met de rest van de klas. Bijvoorbeeld omdat ze lang niet hebben ingelogd of omdat ze nog geen enkele opdracht hebben gemaakt. Je kunt deze leerlingen daar gericht op aanspreken. Ook het zoeken naar individuele leerlingen is verbeterd. Alleen de naam intypen in de zoekbalk is voldoende.
Jolien van Rijn, decaan op het Huygens College Heerhugowaard (Umbriëllaan) over de vernieuwingen:
Wat is het programma ontzettend opgeknapt. Waar ik ergens anders naar toe wilde vanwege de gebruiksonvriendelijkheid, hoef ik nu niet meer verder te zoeken naar een nieuwe methode.